Hagi scrub do ciała z gałką muszkatołową i cynamonem 300g
Opis
Naturalny peeling od Hagi z gałką muszkatołową i cynamonem
Kolejnym z peelingów w ofercie marki Hagi jest peeling na bazie cukru trzcinowego, który z łatwością usuwa martwy naskórek oraz natłuszcza suche partie ciała. Drobinki cukru delikatnie masują skórę, a masło shea i olej z pestek winogron pielęgnują ją i odżywiają. Z kolei zapach cytrusów z pewnością dobrze nastraja i eneretyzuje w chłodne dni. Scrub ukazuje bogactwo swoich atutów oddziałując na skórę normalną i suchą.
Składniki aktywne zawarte w produkcie:
- Cukier trzcinowy, odpowiada za łagodzenie podrażnień i nawilżenie skóry. Polecany i bezpieczny dla skóry alergicznej, atopowej i trądzikowej.
- Cynamon - wykazuje dzialanie bakerio- i grzybobójcze, pomaga usuwać toksyny z organizmu oraz reguluje wydzielanie sebum. W peelingu ściera martwy naskórek, przyspiesza krążenie płynów ustrojowych oraz poprawia napięcie i elastyczność skóry.
- Masło shea, które tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem i wiatrem.
Kluczowe informacje o peelingu o zapachu cynamonu i przypraw korzennych:
- Dogłębnie odżywia i regeneruje skórę
- Odżywia i chroni przed wysuszeniem
- Przeznaczony do stosowanie na skórze normalnej i suchej
- Cechuje go naturalny skład, jest to produkt w 100% wegański
- Zalecane jest stosowanie dla skóry suchej i normalnej
- Producent: Hagi
- Pojemność: 300g
Sposób stosowania:
Nałóż niewielką ilość produktu na zwilżoną skórę i zacznij masować okrężnymi ruchami ku górze. Następnie zmyj wodą i delikatnie osusz ciało.
Składniki / Ingredients:
Sucrose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Parfum, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Powder, Tocopherol (Vitamin E), Myristica Fragrans (Nutmeg) Powder, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol*, Limonene*, Eugenol*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Cinnamal*, Geraniol*, Linalool*
*składniki naturalnych olejków eterycznych - potencjalne alergeny